Učencem na nižji stopnji OŠ in vrtcem nudimo pester program dejavnosti, s katerim zagotavljamo prijetno počutje, uspešno delo in veliko lepih doživetij. Program vsebuje naravoslovno, jezikovno, glasbeno, likovno, športno in kulturno zgodovinsko področje. če k temu dodamo še visok bivalni standard, potem so izpolnjeni vsi pogoji, da bo bivanje pri nas prijetno in zanimivo.

»SPOZNAJMO LEPOTE PODEŽELJA«

1.dan:
Dopoldan : ZAKLADI V NAŠI OKOLICI
Prihod na Vače; predstavitev situle z Vač ; ogled njene kopije originalne velikosti in povečane na Kleniku , ogled božjega groba v cerkvi na Vačah (edinstven v Evropi)
Obisk obeležja GEOSS s preprosto predstavitvijo;

Popoldan:
Sprehod po bližnji okolici gostišča Pri Vidrgarju ;
Iskanje zaklada (orientacijska igra)
Pravljica o podobah na situli

2. dan :
Dopoldan: MEDENO DOPOLDNE
Predstavitev dela čebelarja ter ogled življenja v panju (matica, troti, čebele delavke, satje, satnice); apisarij, degustacija različnih vrst medu

Popoldan:
OBISK KMETIJE v Peških Kandršah: učenci se pogovarjajo s kmetom, spoznajo njegovo delo, stroje in orodje, ki jih uporablja, pogledajo, kaj raste na njegovem polju in obiščejo živali v hlevu.

Zvečer:
TABORNI OGENJ: nastop harmonikašice; pečemo jabolka

3. dan: Dopoldan
Z GOZDARJEM – LOVCEM V GOZD spoznavanje in poimenovanje najpogostejših drevesnih vrst, ugotavljajo razlike in podobnosti; ogledajo si lovsko prežo, spoznavajo gozdni bonton

Popoldan
Ogled jelenov v obori (če se odločite za ogled, 4km od gostišča-prevoz v vaši režiji)
Odhod domov

»ZIMOVANJE NA DEŽELI«

Program »zimovanje na deželi« traja pet dni (od ponedeljka do petka) ali tri dni. Vanj je v dopoldanskem času moč vključiti aktivnosti (v režiji organizatorja) ali čas zapolniti z aktivnostmi z vaše strani (pouk, razne delavnice v vaši režiji).

Šola smučanja ( v vaši režiji ali pod vodstvom naših učiteljev) ali sankanje običajno poteka v popoldanskem času od 15. do 17. ure(oz. po dogovoru). Po dogovoru se lahko posamezni večer organizira tudi nočna smuka.
Naravoslovne aktivnosti (potekajo v dopoldanskem času)

1.dan – sprejem in krajši sprehod, spoznavanje kraja in okoliških znamenitosti
2.dan – srečanje z nadzornikom smučišča, poučevanje vedenja na smučišču,razgovor o njegovem delu, varnosti na smučišču…
3.dan – medeno dopoldne, obisk čebelarja, degustacija medu
4.dan – ogled usmerjene kmetije / pohod z baklami (zvečer)
5.dan – dopoldne z lovcem in gozdarjem
*program in aktivnosti se usklajujejo glede na vaše želje; lahko izberete le določene aktivnosti

 

Učenci so nastanjeni v depandansi v dvo,tro-posteljnih sobah (+ dodatno ležišče) opremljenih s kopalnico, WC-jem ter TV sprejemnikom. Obroke hrane imajo postrežene v gostišču (ločen prostor) poleg nastanitvenega dela. V času bivanja sta udeležencem na voljo večji prostor-učilnica s TV-jem in videorekorderjem ter športno igrišče, možni pa so tudi krajši sprehodi v okolici…
*smučišče ima vso zahtevano dokumentacijo za obratovanje

Nevsiljivo Vas vabimo, da nas obiščete, v družbi prijaznih gostiteljev preživite nekaj dni in zaživite skupaj z neokrnjeno naravo, ki skriva številne pristnosti.